Artikels

Secure Remote Access technologie voor meer productiviteit

14-12-2022 -

Nog gemakkelijker vanop afstand werken dankzij de samenwerking van Awingu met Parallels

Awingu maakt sinds kort deel uit van Alludo, een wereldwijde speler die mikt op veilige en virtuele desktopinfrastructuur die het leven van medewerkers en organisaties makkelijker en productiever maakt. Dit interview beschrijft de voordelen van de overname.

Na de overname van het Belgische Awingu door de wereldwijde speler Corel Group in juni, veranderde er bij het bedrijf vooral veel achter de schermen. Van buitenaf lijkt er minder te bewegen, ware het niet dat de grootte van de groep heel wat voordelen oplevert voor klanten van Awingu. In dit interview vertelt Dennis Van Haute, voormalig Sales VP bij Awingu en nu Regional Sales Director voor Alludo, welke veranderingen dat zijn.

Hoe zit dat nu met die overname? De Corel Groep heeft Awingu overgenomen, maar jij werkt nu voor Alludo?

Dat klopt, het lijkt een complex verhaal. Awingu werd in juni overgenomen door het Canadese Corel Group. Die groep voorziet software waarmee mensen en organisaties vrij kunnen kiezen waar, wanneer en hoe ze werken en samenwerken. Om dat extra in de verf te zetten, veranderde de groep in september zijn naam in Alludo – een woordspeling op All you do.

Veilig en remote werken

Alludo is een groep die met zelfstandige subbrands werkt. Zo blijft ook Awingu een zelfstandige entiteit. Het zal omwille van het complementair aanbod nauw samenwerken met Parallels, één van de andere subbrands. Samen zorgen wij voor voor een veilige en productieve toegang tot de backend, met om het even welk toestel. Maar het grootste voordeel is toch wel dat Awingu kan genieten van de slagkracht van het Alludo-ontwikkelingsteam. Zo kan het nu nog beter en sneller inspelen op klantbehoeften.

En wat doen jullie dan nu precies in België?

Het stadium van thuiswerkoplossingen zijn we ondertussen al voorbij. We zorgen nog steeds voor virtuele desktopinfrastructuur, natuurlijk, maar we richten ons vooral op Cyber security solutions, waar we heel eenvoudig een filter plaatsen tussen het netwerk en om het even welk toestel dat toegang nodig heeft.

Zowel Alludo als Awingu hebben een klantgerichte mindset. Hun beider missie is zorgen voor een naadloze, veilige en effectieve werkruimte, onafhankelijk van waar medewerkers zich bevinden.” - Walter Van Uytven, SVP Global Technology Sales Alludo

 

Betere medewerkersbeleving

Bij nieuwe klanten zien we vaak dat ze wel een scherpe security hebben, maar dat het voor hun gebruikers te complex wordt om die ook effectief toe te passen. Daarom focussen wij ook op UX en user performance. Het is de bedoeling dat het voor gebruikers makkelijk is, zodat ze productiever zijn. En ook dat het beheer van de oplossing minder vergt van IT, zodat zij meer ruimte krijgen voor wat er echt toe doet.

Meer productiviteit

We kunnen daar heel ver in gaan, en bijvoorbeeld bepalen wie welke toegang krijgt, en of er gedownload, gecopieerd of geprint mag worden. Met die Secure Remote Access kunnen gebruikers overal met één login veilig toegang krijgen, of dat nu vanop remote sites is of niet: alles wordt geuniformiseerd, gestandaardiseerd en geautomatiseerd.

Of we maken een verschil tussen het administratief- en het productienetwerk, met exclusieve access tot een van de twee, en in enkele uitzonderlijke gevallen access tot de twee. Het splitten van deze netwerken zorgt ervoor dat een aanval op een van de twee niet automatisch alles platlegt.

Wat is dan de rol van Parallels?

Parallels heeft een gelijkaardig aanbod, en focust meer op de automation van de backend. Die automatisatie heeft verschillende voordelen, onder andere betekent dat vaak een tijdsbesparing voor wie anders manuele handelingen moet uitvoeren. Of een optimalisatie van het gebruik van workloads, instances en virtuele machines, zodat de kosten in de cloud zakken.

Dankzij Parallels kunnen we nu ook clientbased werken. Browser- en clientbased kunnen we combineren en daarmee wordt ook cadcam gebruik, audio/video bidirectional traffic en USB redirection mogelijk.

Onze klanten kunnen hun systemen beter beschermen tegen misbruik of aanvallen. De efficiëntie en performantie van hun toepassingen zijn hoger terwijl de tijd en kosten die ze eraan besteden lager zijn.” Dennis Van Haute, Regional Sales Director Awingu/Parallels

Als ik je zo hoor zie je alleen maar voordelen aan de samenwerking.

Inderdaad. Het is voor één keer niet een groot bedrijf dat een kleintje opslokt. Integendeel: Gent is de nieuwe Europese hub voor Alludo. En bovendien zitten heel wat mensen uit Awingu’s management team nu op sleutelposities: onze vorige COO is verantwoordelijk voor het wereldwijde presales en customer success team. Onze CEO is Senior VP Technical Solution Sales en onze marketing man zit nu ook in een marketing leadership positie. Met andere woorden: Awingu zal mee bepalen hoe onze toekomst er zal uitzien.

En hoe gaat die er dan uitzien, wat kunnen we verwachten?

Wel, met de grotere slagkracht willen en kunnen we ons nu richten op grotere klanten. Met VITO-Securitas zien we nog veel mogelijkheden. Heel wat van de lokale politiezones werken al met Awingu, maar we kijken nu ook naar overheidsinstellingen en nutsbedrijven omdat we juist voor hen veel kunnen betekenen. En VITO-Securitas biedt daar een bevoorrechte toegang toe.

En verder zou ik zeggen: hou ons in het oog, er staat heel wat nieuws aan te komen!

Dankjewel voor je tijd, Dennis!

De 4 pilaren waarop Alludo is gebouwd:

Of je nu in een focus pod, in de coffeeshop om de hoek, op een afgelegen hoek van de wereld of lekker in je zetel zit, je wil toegang hebben tot alles wat je nodig hebt. Altijd, overal en op elk toestel.

Leg je ideeën vast en zet ze om in actie. Werk samen. Brainstorm. Voeg helderheid en flow toe. Krijg dingen gedaan. Wij maken het je gemakkelijk.

Laat je fantasie de vrije loop met wereldberoemde ontwerptools die geavanceerd genoeg zijn voor topprofessionals en intuïtief genoeg voor iedereen.

Bezorg je data en ideeën aan de juiste handen (en alleen aan de juiste handen). Maak ruimte in je hoofd en op je toestellen. Eenvoudiger kan niet.

Meer over Alludo

Deel deze pagina

ICT-oplossingen aankopen in een handomdraai?
Via dit raamcontract

Nog niet als gebruiker geregistreerd?

Registreer nu of Praat met een specialist
Uw registratie verplicht tot niets, en geeft alvast toegang tot alle prijzen in de online catalogus.
Registreer nu