Tags:

Events

Awingu - Digital Workplace Summit 2019

The future of work is here, and it’s one where you can work anywhere, at any time, from any device.

Work is no longer a place. As technology continues to evolve, so does the way we work – and where we do it. There is a continuously growing demand for digital workplaces that allow more flexibility, mobility, productivity, and time-efficiency. Securing a device-agnostic access to all of your business processes is one of the key drivers of digital transformation.
If you wish to succeed as a company, you can’t fall behind.

Join us at the Digital Workplace Summit 2019 – by Awingu for a day of learning about these new technologies and how to steer your company towards the new direction work is taking.

take a look at the after movie

09-05-2019 - Awingu

Events

HPE Discover More

We see a world where all your data flows between all your edges and all your clouds

Our world is shifting from large data centers to small centers of data everywhere. The explosion of built-in intelligence, hyper-connectivity and data from the edge is reshaping markets, disrupting every industry and transforming how we live and work.

In this edge-to-cloud world, the future will belong to the fast.

Join us at HPE Discover More to see how technology, apps and data from the Edge, to the Cloud can come together for your enterprise to redefine experiences and drive smarter, hyper-efficient operations.

We’re excited about what’s next and believe HPE is the best partner to help you accelerate what’s next for your enterprise.

Let’s embark on this transformation journey towards a better future, together.

take a look at the highlights

07-05-2019 - HPE

Klantencases

Hoe de politie via het raamcontract kritische data op een veilige manier beschikbaar stelt op het terrein

De federale politie zocht een manier om kritische data op een makkelijke en veilige manier beschikbaar te stellen op het terrein. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om alle applicaties en documenten vanuit eender welke politiewagen te kunnen raadplegen. Samen met Awingu bouwen ze hiervoor het platform “BeSecure”. Via het VITO-raamcontract heeft de lokale politie makkelijk toegang tot alle nodige componenten voor de uitbouw hiervan.

“Securitas installeert een virtuele omgeving en Awingu levert het middleware platform. Deze combinatie zorgt ervoor dat we de mobiele eenheden op het terrein kunnen uitrusten met deze applicatie.”

Momenteel zijn 35 politiezones in productie om dit platform te gebruiken. De federale poltie, zeevaart-, spoorweg- en luchtvaartpolitie gaan deze applicatie gebruiken.

"We gaan de Awingu pool-methode gebruiken om meer dan 2000 mensen te kunnen uitrusten met deze oplossing."

Lees hier meer over deze oplossing

05-05-2019 - Securitas

Artikels

Dit was de avond voor beleidsmakers

Herbeleef de avond voor beleidsmakers van 14 maart.
Een inspirerende avond over evoluties in technologie en ICT, waar mensen kennis met elkaar sharen.

Schrijf u in voor de volgende editie op 12 maart 2020!

inschrijven

29-04-2019 -

Events

Registreer u voor de inspiratie-sessie met Sven Nys en Juniper/Securelink en maak kans om erbij te zijn!

Op dinsdag 23 april organiseren we een inspiratie-sessie waarbij Sven Nys vertelt over zijn transformatie van sportman naar ondernemer. Ook ICT is topsport met pieken, dalen, en transformaties. Hierover vertelt onze partner Juniper/Securelink. 

Ontdek het programma, registreer u en maak kans om erbij te zijn!

23-04-2019 - Securitas

Artikels

LCL investeert 260 000 euro in nog meer veiligheid

Diegem, 8 april 2019 – LCL beschikt als eerste datacenter in België over het ISO 45001-certificaat. Zijn datacenters zijn dus conform de nieuwe internationale norm voor professionele gezondheid en veiligheid. Om dit certificaat te behalen investeerde LCL zo’n 260 000 euro. LCL neemt veiligheid op de werkvloer meer dan serieus. Het datacenterbedrijf wil meer bewustwording creëren over de veiligheidsrisico’s in datacenters.

Het belang van een goed veiligheidsbeleid

In datacenters zijn er verschillende soorten risico’s. In een datacenter zoals LCL zijn de 4 belangrijkste soorten gerelateerd aan elektriciteit, aan werken op hoogte en vallen in de diepte, aan alleen werken en aan werken met fiber. Het elektrisch risico is daarbij het belangrijkste. 
 
Ongelukken op de werkvloer vermijden: dat is het doel van een goed veiligheidsmanagement. “Een rigoureus veiligheidsbeleid is in het voordeel van de klanten, de werknemers en de leveranciers. Ook hun veiligheid en die van de data nemen immers toe. Tijdens analyses van datacenters bij klanten, merken we regelmatig hoe weinig men stilstaat bij veiligheid. We staan vaak versteld van de veiligheidsrisico’s veroorzaakt door bijvoorbeeld een gebrek aan evacuatieplannen, geblokkeerde deuren of het ontbreken van de vereiste opleidingen voor de aanwezige risico’s”, zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL. 
 
Gezien wij gespecialiseerd zijn in datacenters en op grotere schaal werken, bevindt LCL zich in een betere positie om te investeren in veiligheid. Niet alle bedrijven zijn in de mogelijkheid om een veiligheidsbeleid van die orde waar te maken,” zegt van Reijen.

ISO 45001

LCL heeft er ongeveer anderhalf jaar aan gewerkt om het ISO 45001:2018-certificaat te behalen. Een investering in onder meer opleidingen en aanpassingen van in het totaal zo’n 260 000 euro. De certificering gebeurde door BSI (The British Standards Institution), die eerder ook al de ISO 14001- en ISO 27001-certificaten aan LCL toekende. 
 
De ISO 45001-norm is de nieuwe internationale norm voor professionele gezondheid en veiligheid. “We vonden dit vroeger ook al een belangrijk thema, maar nu is veiligheid echt doorgedrongen tot het DNA van de mensen en dat is wat je wilt bereiken”, zegt van Reijen. “Dat resultaat is onder meer te danken aan een grondige implementatie van de veiligheidssystemen in het bedrijf, een goede communicatie en een uitvoerige en continue sensibilisering.

Veiligheidsmaatregelen

Bij de werking van een datacenter komt enorm veel kijken, en dus ook op vlak van veiligheid. Belangrijke elementen voor het verhogen van de veiligheid zijn onder meer risicoanalyses, duidelijke werkprocedures, een uitgebreid opleidingsaanbod en interne bekwaamheids-attesten. Zo kan iemand de nodige capaciteiten bezitten voor een taak, maar in specifieke situaties of periodes toch ongeschikt zijn om de taak uit te voeren. LCL werkt ook met toolboxen. Dat zijn praktische opleidingen die regelmatig herhaald worden, over verschillende veiligheidsthema’s zoals persoonlijke bescherming of wat te doen bij een evacuatie. Ook van belang zijn een juist aankoopbeleid voor veilig materiaal en procedures voor een correcte omgang met dat materiaal. 
 
LCL maakt met externe partijen steeds op voorhand duidelijke afspraken omtrent veiligheid, zowel met klanten als met leveranciers en eventuele subcontractors. Ze worden goed geïnformeerd over het geldende veiligheidsbeleid bij LCL. Het materiaal van LCL is bijvoorbeeld steeds wettelijk gekeurd en dit wordt ook verwacht van het materiaal van leveranciers en subcontractors. Er zal ook altijd iemand van LCL hen begeleiden.
 
Elk jaar vindt er bij LCL bovendien een interne veiligheidsaudit plaats door externe specialisten. “Zij wijzen ons daarbij op wat nog beter kan op veiligheidsvlak en zo verhoogt de veiligheid van de mensen en de werkomstandigheden elk jaar,” zegt van Reijen.
 
Om de risico’s verder te beperken werkt LCL ten slotte met gespecialiseerde techniekers en ingenieurs. Deze profielen zijn bekend met datacenteromgevingen en de bijhorende veiligheidskwesties.

Andere certificaten

In het verleden zette LCL ook al in op certificering. Zo is het datacenter eveneens conform met de standaarden ISO 14001, ISO 27001, ISAE 3000 en ISAE 3402 type 2. Deze certificaten en rapporten verwijzen respectievelijk naar inspanningen op vlak van milieuwetgeving, informatiebeveiliging, operationele risicobeheersing en financiële risicobeheersing. De ISAE-rapporten werden door Deloitte afgeleverd. 
 
LCL is bovendien een Tier 3-datacenter. Die classificatie staat voor het hoogste niveau van redundantie dat een datacenter in België kan aanbieden. De continuïteit van de aanwezige IT-systemen is daarmee voor 99,98% verzekerd. 
 
LCL is een stabiele en ervaren datacenterpartner die tot de Belgische top 3 behoort. De door ons verkregen certificaten en rapporten onderschrijven het hoog niveau van kwaliteit van onze dienstverlening”, zegt van Reijen. 

Bron: LCL

11-04-2019 - LCL

Artikels

Dit was Securitas HTHI 2019

Herbeleef het Securitas HIGH TOUCH – HIGH IMPACT event van 14 maart.
Een ICT-inspiratiedag voor de publieke sector waar mensen kennis en ervaring delen en de laatste nieuwe technologieën werden besproken.

Schrijf u alvast in voor de volgende editie op 12 maart 2020!

inschrijven

10-04-2019 - Securitas

Artikels

Checkpoint: Beveiligingsapp Xiaomi in MIUI is niet zo ‘veilig’ als het klinkt

Xiaomi heeft in al zijn versies van MIUI een beveiligingsapp. Door een man in the middle-aanval was het mogelijk schadelijke bestanden te installeren, blijkt uit het onderzoeksrapport van Checkpoint.

Xiaomi begint de westerse markt in grote stappen te ‘annexeren’. Het bedrijf trad vorig jaar al een paar grote Europese landen binnen, waaronder Spanje en Italië. Inmiddels is Xiaomi ook de Benelux binnengetreden. Op toestellen over de algehele wereld levert Xiaomi een beveiligingsapp mee. Een app die gebruikmaakt van drie verschillende SDK’s voor de beveiligingsdefinities: Avast, AVL en Tencent. Met deze definities kan de scanner zoeken naar malware, al was het mogelijk om via een onbeveiligde http-verbinding schadelijke definities binnen te halen. Uit het onderzoek van Checkpoint blijkt nu dat de beveiligingsapp definities onvoldoende controleerde, waardoor de aanvallen mogelijk waren.

Het proces klinkt relatief gemakkelijk. Het ophalen van de Avast-definities gebeurde te allen tijde via een onbeveiligde verbinding. Deze onbeveiligde verbinding zorgt ervoor dat de aanvaller de naam van de definities, die in een APK-bestand werden verstuurd, kon achterhalen. Als een gebruiker nu ook de AVL-definities binnen zou halen, kan de aanvaller een onbeveiligd bestand meesturen. Dat is mogelijk omdat de AVL-definities tevens via een onbeveiligde verbinding op de telefoon terechtkwamen. In dit geval spreek je, door de onbeveiligde http-verbinding, van een mitm-aanval (man in the middle).

Gecompliceerde aanval

Vervolgens zullen alle bestanden geïnstalleerd worden, ook de ‘Avast-definities’. Zodra er nu een scan uitgevoerd wordt zal het onveilige bestand malware op de telefoon installeren. Het klinkt nu echter wel vrij gemakkelijk. De gebruiker zelf moest er namelijk zelf een actie voor uitvoeren: van de Avast-SDK wisselen naar AVL. Gebruikers konden merken dat Avast geen contact meer had met zijn servers, de aanvaller verbrak namelijk elke verbinding. Wisselt de gebruiker niet tussen de SDK-aanbieders, dan zal deze aanval daarbij eindigen. Ook is de kans dat iemand geraakt wordt vrij klein, het gaat namelijk om een specifieke aanval. Xiaomi zou het probleem in elk geval hebben opgelost.

Bron: Techpulse

10-04-2019 - Checkpoint

Artikels

Bekijk de inzichten uit de ICT-trendsurvey 2019

Waar zitten de grootste uitdagingen bij organisaties op vlak van ICT en wat zijn de nieuwste trends? 
Bekijk de inzichten uit de ICT-trendsurvey in dit resultaten rapport.

09-04-2019 - Securitas

Ontvang updates over ICT in publieke organisaties

Regelmatig landt deze Securitas update in uw mailbox. Met gegarandeerd relevante informatie!

Uitschrijven kan uiteraard op elk moment

En volg ons op:

Door verder te surfen op deze website van Securitas NV, gaat u akkoord met onze cookie-policy. Meer informatie vind u in onzePrivacy Statement