Tags:

Artikels

Check Point CloudGuard is Cloud Security

Niet elke cloud is veilig. Clouds zijn altijd verbonden, dus ze zijn een aantrekkelijk doelwit voor cyberaanvallen. Daarom brengt Check Point CloudGuard op de markt - geavanceerde bedreigingspreventie voor elke cloud, elke toepassing en waar dan ook. 

meer informatie

14-09-2018 - Checkpoint

Artikels

"Vlaanderen is klaar om de technologische innovatie te omarmen"

Samenwerking is cruciaal om deze technologische innovatie te realiseren, waarbij steden en gemeenten niet enkel leren van elkaar maar ook in co-creatie werken met overheden, universiteiten en hogescholen, de industrie én de burgers.

Daarbij vormt de basis van een slimme stad een sterk leiderschap vertrekkende vanuit een heldere toekomstvisie en plan waarbij geluisterd wordt naar behoeften van de burger.

lees het volledige artikel van MEDIAPLANET

12-09-2018 -

Artikels

3,5 miljoen euro voor City of Things

Hoe verandert het Internet of Things de toekomst van de Vlaming? Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters spoorde alle Vlaamse steden en gemeenten aan om daarover na te denken en samen op zoek te gaan naar slimme IoT-oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Met succes: uit de subsidieoproep die in oktober vorig jaar gelanceerd werd, komen vandaag 21 concrete projecten waarin tientallen grote én kleine steden en gemeenten samenwerken aan City of Things. De totale subsidie bedraagt 3,5 miljoen euro.

Lees het volledige artikel

31-08-2018 -

Artikels

Het grote digitale onderzoek voor steden en gemeenten

Steden & gemeenten spelen een belangrijke rol in de dienstverlening naar burgers en bedrijven: ze zijn immers de meest nabije overheid. Hierbij verwachten burgers en bedrijven hetzelfde kaliber dienstverlening dat ze gewoon zijn als consumenten.

Ook hebben een aantal nieuwe trends impact op de wijze waarop de dienstverlening gebeurt:

  • Burgers zijn veel mondiger, kritischer en verwachten digitale diensten
  • Nieuwe burgers vertonen een heel divers verwachtingspatroon: jongeren willen een digitale self service, terwijl allochtone nieuwkomers dan weer met hand en tand ondersteuning nodig hebben.
  • OCMW’s, steden en gemeenten smelten in 2019 samen en zullen een impact hebben op integratie van beleid, processen, ICT, …

De digitalisering van steden & gemeenten zal een belangrijke hefboom zijn om deze veranderingen aan te kunnen. De vraag is dan ook waar deze organisaties vandaag staan op het gebied van digitalisering.

Wil u inzicht krijgen in hoe uw stad of gemeente zich verhoudt tot de digitale benchmark van andere lokale besturen? Vul dan deze korte survey in.

naar de survey!

Waarom u hier 7 minuten van uw tijd in moet steken? Omdat u dan een gepersonaliseerd rapport krijgt met de resultaten van uw stad of gemeente, na de verwerking van dit onderzoek.

Met vriendelijke groeten,
VITO-Securitas Team

27-08-2018 -

Artikels

E-book "Scale-Out, Not Up, For Data Management Economics"

Ontdek in dit E-book van Commvault zeven redenen om de scale-outtechnologie te omarmen voor uw gegevensbeheer. Bij gebruik voor processen zoals back-up en herstel van gegevens, kan scale-outtechnologie u helpen de cloud te realiseren in uw datacenter.

24-08-2018 - Commvault

Artikels

Waarom Freshdesk van g-company een geweldige boost is voor customer support

Vandaag heeft elke organisatie nood aan geweldige customer support, maar soms niet de middelen om die te leveren. Freshdesk is een cloud-based customer support systeem dat – ongeacht de grootte van de organisatie – elk klantencontact een geweldige boost kan geven. Lees hier hoe g-company de customer support van Prato heeft vooruitgeholpen:

Freshdesk is een cloud-based customer support platform van g-company met een duidelijk doel: alle organisaties, ongeacht hun grootte, de middelen geven voor geweldige dienstverlening aan klanten. De doelstelling is dan ook helder: het makkelijker maken voor bedrijven om met hun klanten te spreken, en vice versa.

Niet alleen de medewerkers, maar ook de klanten van Prato zijn erg enthousiast over Freshdesk. Problemen worden nu namelijk met de juiste prioriteit behandeld. En het portaal is ook een groot succes: klanten krijgen een overzicht van hun openstaande vragen, de status ervan en wie hun contactpersoon is voor follow-up.

Lees meer over hoe Freshdesk de customer support bij Prato een geweldige boost gaf in deze case study.

lees de case study

23-08-2018 - Google

Artikels

E-Book “5 Ways to Get Control of Your Backup and Recovery Environment”

De waarde van uw gegevens blijft groeien, waardoor bescherming van uw gegevens belangrijker dan ooit is. In deze E-book leest u over 5 verschillende manieren waarop u controle kan krijgen over uw back-up- en herstelomgeving

23-08-2018 - Commvault

Artikels

97% van alle organisaties niet beschermd tegen nieuwe generatie cyberaanvallen

Slechts 3% van alle organisaties blijkt goed voorbereid op de nieuwste generatie cyberaanvallen. Een doorgedreven veiligheidsstrategie die zich richt op de beveiliging van zwakke punten geeft het C-level management een vals gevoel van veiligheid, terwijl een geconsolideerde aanpak de ontdekking van een aanval 20x sneller kan doen verlopen en de kosten voor herstel tot een fractie verlaagt.

Cyberaanvallen evolueren veel sneller dan het veiligheidsniveau van de meeste organisaties. Zij zijn meestal wel beschermd tegen aanvallen van generaties II en III, maar helemaal onvoorbereid op payload- en mega-aanvallen. Dat blijkt uit een recente bevraging van Check Point bij 443 security professionals wereldwijd. De meeste organisaties lopen generaties – en dus gevaarlijk ver – achter op de ontwikkelingen in cybersecurity, terwijl consolidatie al heel veel kan verbeteren.

“Point product security” ruim onvoldoende

Je kunt maar zoveel firewalls, anti-virus producten en intrusie-detectiesystemen naast elkaar laten lopen: de infrastructuur ervan wordt uiteindelijk broos en er vallen gaten voor meer geavanceerde aanvallen die verschillende punten tegelijk aanpakken. Alleen een 5de generatie beveiligingsaanpak biedt voldoende weerstand: een systeem dat aanvallen voorkomt op de volledige IT infrastructuur van netwerken, virtuele instanties, cloud deployment, endpoints, remote en mobiel.

Eén enkel centraal management voor administratie, monitoring en reactie

De bevraging van Check Point toont namelijk aan dat de gemiddelde detectie van een aanval bij een point product oplossing 40 dagen duurt, ten opzichte van 2 dagen bij een geconsolideerde aanpak. Meer nog, de gemiddelde kost van 667 500 USD na herstel, blijkt gereduceerd tot 6 800 USD bij consolidatie.

Alleen met een geconsolideerde en gecentraliseerde aanpak kunnen generatie V-aanvallen dus succesvol afgeweerd worden. Generatie V-beveiliging is zo gebouwd dat ze niet alleen dit soort aanvallen voorkomt, maar ook uitbreidingen makkelijk integreert. Zo is er ruimte om ook toekomstige generatie aanvallen te voorkomen.

16-08-2018 - Checkpoint

Artikels

TRENDCORNER: welke trends zien onze partners?

Checkpoint

"Cybersecurity staat vandaag in de top 3 van Global Threats in 2018, naast onder andere natuurrampen. Attacks en malware worden complexer. Vandaag zijn niet meer enkel je netwerk of laptop aantrekkelijk voor hackers maar ook mobile en cloud, het is multivector geworden."

 

NetApp

“We stellen vandaag vast dat al die data revolutionair is en die ondernemingen vandaag in staat stelt om andere, nieuwe producten op de markt te brengen, nieuwe business modellen aan te boren en op een andere manier zich te positioneren en waarde te brengen naar eind-klant en eind-gebruikers”

g-company

“Waar in public cloud vaak nog gedebateerd wordt over veiligheid en vergeleken wordt met private cloud, verwachten we dat op langere termijn het schaalvoordeel van public cloud een dominante factor zal zijn. Machine learning en Artificial Intelligence, dat misschien nu nog als toekomstmuziek klinkt, zal commodity zijn: mensen zullen het als vanzelfsprekend gaan beschouwen.”

 

HPE

“Een van de trends die we meer en meer zien opkomen is artificiële intelligentie (AI). We zien een versnelling in wat de mogelijkheden ervan zijn. Wat gaan we doen met deze data en hoe kunnen we daarmee productieve gegevens creëren die onze wereld op een andere manier gaan draaien?”

CHG

"Circulaire economie is geen trend, maar een must. Het is tijd voor de sector om af te stappen van het klassieke aankoopmodel om snel en efficiënt te kunnen reageren."

09-08-2018 - Securitas

Ontvang updates over ICT in publieke organisaties

Regelmatig landt deze Securitas update in uw mailbox. Met gegarandeerd relevante informatie!

Uitschrijven kan uiteraard op elk moment

En volg ons op: