LCL

LCL heeft een jarenlange ervaring en knowhow op het vlak van data centers en co-location. LCL heeft drie onafhankelijke data centers: in Diegem, Antwerpen en Aalst.

Dankzij haar dynamisch team en gereputeerde dienstverlening is LCL de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat verschillende sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. 


Uw data in België opgeslagen

Doe een beroep op een betrouwbare specialist om uw IT-infrastructuur te housen. Housing van servers is de kerncompetentie van LCL. We hebben kennis van zaken, gespecialiseerde medewerkers en zijn de klok rond bereikbaar indien nodig. We zorgen ervoor dat uw IT-diensten ook bereikbaar zijn.

LCL is een volledig Belgisch bedrijf en alle gegevens worden in België opgeslagen. LCL is ook een neutraal en onafhankelijk datacenterbedrijf. U kan verbinding maken met verschillende overheidsnetwerken naar keuze aan hoge bandbreedtes: Sofico, Vlaams Glas, Belnet en Defensie. 

LCL beschikt bovendien over verschillende externe kwaliteitsbeoordelingen: het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement, het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging en de ISAE 3000- en ISAE 3402 type II-rapporten voor risicobeheersing. Deze beoordelingen verzekeren dat je bij LCL kan rekenen op een veilige, milieuvriendelijke en gecontroleerde datacenterinfrastructuur.

We beveiligen onze drie datacenters volgens de hoogste standaarden. Dat gaat over fysieke beveiliging zoals een omheining, camerabewaking, toegangscontrole, brand- en lekdetectie en koeling, maar ook over redundantie. Dat wil zeggen dat alle systemen een back-upinstallatie hebben en de continuïteit op elk moment gewaarborgd is. Met een minimum beschikbaarheid van 99,98%, zit LCL op het hoogst haalbare niveau in België: Tier 3. Al deze veiligheidsmaatregelen en regelmatige controles zorgen voor minder risico op dataverlies bij bijvoorbeeld stroomonderbrekingen. Op die manier helpen we je reputatieschade voorkomen.

We investeren voortdurend in de uitbreiding van onze datacenters. De capaciteit kan naar wens verhoogd worden. Extra racks nodig? Liever een private room? Geen probleem. Wij helpen u graag!
 

Hoe LCL het Vlaams Parlement helpt met de back-up van data via het raamcontract

Het Vlaams Parlement heeft nood aan een fysiek gescheiden, beveiligde en verzekerde – qua redundantie en stroomonderbreking – serverruimte, zodat bij een ramp op één locatie er nog een reservekopie is. De overheidsinstelling beschikt over twee eigen, volledig gesynchroniseerde, datacenters. Het derde datacenter moet ver genoeg van de bestaande datacenters liggen. Als er in Brussel een catastrofe zou gebeuren die beide datacenters, of de verbinding ertussen, lamlegt, moet het Vlaams Parlement kunnen rekenen op de back-up.

Bekijk de volledige case

 

Bekijk onze producten

Downloads

Bekijk whitepaper: Digital transformation in the cloud drives government efficiency (pdf, Anglais)

Meer nieuws over LCL

lcl

ICT-oplossingen aankopen in een handomdraai?
Via dit raamcontract

Nog niet als gebruiker geregistreerd?

Registreer nu of Praat met een specialist
Uw registratie verplicht tot niets, en geeft alvast toegang tot alle prijzen in de online catalogus.
Registreer nu